17 oktober

Vi vant samfunnsansvarsprisen!

Torsdag 17.oktober mottok Wasa prisen for årets samfunnsansvar av Dagligvareleverandørenes forening (DLF).

Over flere år har Wasa jobbet med å ta samfunnsansvar gjennom hele verdikjeden. Vi har kontinuerlig jobbet med å utvikle oppskrifter som tilfredsstiller krav til Nøkkelhull og Brødskala. I tillegg har vi redusert våre utslipp til et minimum, og de resterende utslippene kompenserer vi gjennom å støtte solenergi-prosjekter i India og bevaringen av regnskogen i Amazonas, Peru. Dette gjør at Wasa i 2019, 100 år etter at det første knekkebrødet ble bakt i Filipstad, kan si at vi er 100% klimakompensert.

Prisen anerkjenner den jobben som har blitt lagt ned over flere år i selskapet, både fra Wasa og Barilla (våre eiere) sin side.

Juryens begrunnelse:
Vinneren av årets DLF Samfunnsansvarspris har vist at de har et systematisk arbeid og helhetlig tilnærming til både miljø-, klima- og helsespørsmål. De har en grønn tråd gjennom hele verdikjeden og er tro mot sitt konsept ved utvikling av nye produkter.

Produsenten er lidenskapelig opptatt av å produsere mat som er bra for deg å spise, og skånsom for planeten å produsere. Vinneren skårer høyt på alle kriterier for Samfunnsansvarsprisen.

Jurymedlemmer:
– Jaana Røine, Adm.direktør i Grønt Punkt Norge
– Ole Berg, Seniorrådgiver Helsedirektoratet
– Morten Karlsen, Direktør Innkjøp og Verving, NHO Reiseliv
– Heidi Furustøl, Daglig leder Etisk handel Norge
– Helge Hasselgård, Adm.direktør i DLF

news_wasa_co2_no